fredag 26 februari 2010

ok-förbättringJag har gjort några varianter nu på tunikan med ok. Gjorde ett ganska enkelt spetsmönster på oket och kilar fram och bak. Har även testat att ha kilarna i sidan och det blev ganska stor skillnad på hur plagget faller. Kilarna har oxå varierats genom att först sticka hela kilens maskor för att sedan minska med 5 maskor och till sist öka med 5 . Vanligtvis startar jag med 5, ökar sen till full kil för att sen minska. Är det någon som fattar något? :o) Hursom helst, kilarna blir annorlunda beroende på vilket sätt man gör kilen. Testa vet jag! Tunikan har även gjorts med kort arm och se det blev oxå bra. Nästa vecka ska jag göra en med en fläta över oket, bör fungera.
Tänk som man kan variera ett så här enkelt plagg, det är superkul. Varför göra en när man kan göra så många?

5 kommentarer:

Prizillas pastiller sa...

fråga1: gjorde du spetsen by hand eller? Jag gillar verkligen oket, det blir så mjukt vid axlarna. Jag har ju gjort linnen av ditt A-mönster men skulle vilja ha lite mer "styrsel" runt halsen. Ok verkar helt ok! Barnbarnet fick en A-tröja och i skolan trodde dom att hon köpt den på GinaTricot...(precis som om det skulle vara finare än farmor-stickat:))

Sussie sa...

Jag tycker nog farmors-strikk är betydligt exclusivare än Gina T :o).Ja spetsen gjorde jag för hand. Men det var inget avvancerat.

Knittermarie sa...

Ursnyggt! Idag blir det lekdags...så här i väntan på våren :)

Anonym sa...

Den är bara så ljuvlig!! Synd bara att inte alla dina bloggläsare har möjlighet att känna på den och se den på nära håll, för som med det mesta så gör den sig så mycket bättre IRL :)

Sussie sa...

Godmorgon...Och tack ;o) I dag är det perfekt väder för vårlekar :o) I allafall här nere. Håller med dig Annica, allt gör sig bättre IRL. Idag sitter den grå tunikan på mig med en lila långärmad tunika under. Snyggt.....:o)Känner mig lite småfin.... ;o) Hittade armvarmare som matchade perfekt.