tisdag 2 mars 2010

Vårgrönska


Jag kan påstå att det är snödropparna som inspirerat till denna skapelse men,
även om upptäckten av vårlökar var glädjande så är det snarare så krasst att garnet är inköpt och måste stickas upp. Jag köpte det i tron att det skulle vara lime men se det är det absolut inte. Färgen är tjaaaaaaaa neon/lindbloms-grön. Fotot ger inte en rättvis bild åt garnet eller jag kanske ska säga att det är mycket snyggare på bild än I R L :o) Nu ligger den och torkar och hundarna har varit framme och snusat och berättat att dom minsann föredrar ullkläder framför lin. Matte håller med för just nu surar jag över att det anses "finare" att sticka linkläder än ullkläder. Jag undrar varför?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det syns inte riktigt hur skarp färgen verkligen är, men vet du, jag så bomullsganr på Stoff och stil som hade nästa exakt samma nyans, så det kanske blir en storsäljare till sommaren ;)
Det där med att lin är "finare" än ull är ren och skär snobbism, men tyvärr finns det en del som menar det på fullt allvar. Jag gillar ullen bättre, den har mer struktur och liv, är med andra ord mer utrycksfull, iallfall om den inte är helt monokron utan lite melerad.

ullenochjag sa...

Snödroppar minsann, här är det 1 meter snö. Nästa vecka ska min stickmaskin dyka upp. Så nu kollar jag efter billigt garn att testköra maskinen med, det är väl en inkörningsperiod innan man blir kompis med den. För mej är ull lika "fint" som lin, jag är glad att ha tillgång till båda.

Prizillas pastiller sa...

...näe du - nu är det bara att sätta igång och sälja nästa mönster. VILL HA!
Förresten skulle jag prata garnbyte - kan vi höras på mejlen? Har inte din kvar...

Sussie sa...

Hej
Ja färgen är helt rätt, sett ur trendmässiga ögon. Men du Annica vet hur kluven jag varit över den skarpa nyansen. Inte riktigt rätt för mig. Kan vi få fler ull-entusiaster att göra sig hörda?! Jag älskar verkligen ull. Inget att hyckla om, lin är ett naturmaterial och därför helt ok...inget jag väljer bort utan faktiskt gillar men jag gillar inte "lin-snobbismen" Låter detta klokt? Varför anses linet vara så mycket fiinare?
Avundas dig med ny maskin.Tänk vad kul du ska ha när ni ska bli "bästa vänner" Och tänk så mycket bloggande det ska bli under tiden :o)

ullenochjag sa...

Ja, kan man få önska mönster till nästa släpp? Då vill jag ha ett linne eller ett med ok. Nu stressar vi dej igen :o))
Ullen är fantastiskt kan vara en tjock vante eller en tunn tunn sjal
är helt underbar att spinna gör mina händer mjuka o lena. Linnet är hårt att spinna, får ha plåster på tumme o pekfinger annars går det hål. Därför spinner jag Ramie istället som är mer finfibrigt men annars lika linnet.

Sussie sa...

Ok....Mönstersläpp....Ska vi köra ok-tunikan? Det är en bra modell,inför ny säsong. Mycket att leka med. Får jag denna veckan på mig? släpper det på fredag.

ullenochjag sa...

Ja, det låter bra. Då laddar vi till fredag.

Prizillas pastiller sa...

fredag!!?? Det är ju flera dar tills dess! Jag har ju vallat nålarna (fniss)
Tack för att DU finns...

Sussie sa...

:o)
Ni kan förbereda er med lite tunnare garner. Lin, Bomull eller ull. Ca 150 gr och att vika tid för 1.5 timme av ert liv....Och jag vet vad jag ska göra idag, korigera mönster. Ha det gott

Lisbeth sa...

det er godt nok en flot tunika du har lavet.
Er det muligt at købe mønster til den ?
Jeg er også interesseret i kvadraten som du også visser billeder af.
Min mail adresse er:
LHH102030@yahoo.dk
Mange strikkehilsner fra Lisbeth